Uusi pipo syksyyn

Syksy saapuu ja sen mukana monia kauniita pipo-ohjeita. Erilaisia pipotyylejä on yhtä monta kuin niiden käyttäjiä, mikä tekee jokaisesta piposta ainutlaatuisen. Pipo on myös helppo tapa aloittaa neulominen, etenkin kun kyseessä on yksinkertaisen kaunis malli.

Snurre on suunnitellut uusia pipo-ohjeita, joiden ohjeet saat pyydettäessä kassalta langanoston yhteydessä. Pipot ovat nimetty laskettelukeskuksien mukaan, ja tässä blogissa jaamme LEVI-pipon ohjeen kaikkien neulojien iloksi.

LEVI-pipo on neulottu kaksinkertaisesta langasta, joista toinen on Gepard Garnin ihanan pehmoista PuF-lankaa ja toinen Gepardin Kid Seta -lankaa, joka tuo pörröisyyttä pipoon. Lanka koostuu luomupuuvillaputkeen (70 %) puhalletusta merino- (5 %) ja baby alpakanvillasta (25 %), joka tekee siitä kevyttä ja ilmavaa. PuF-langalla neuloessa saat eläväisen ja pörröisen pinnan neuleeseen sen lisäksi, että se tuntuu pehmeältä kuin pumpuli. Huomioitavanarvoinen asia on se, että lanka kutistuu pesussa noin 10 % pituussuunnassa.

Pehmeyttä pipoon tuo myös Gepard Garnin Kid Seta -lanka, joka on mohairin (70 %) ja silkin (30 %) sekoitus. Langassa käytetty mohair on erityisen pehmeää kid mohairia samoin kuin silkki schappe-silkkiä.

Joko sormet syyhyävät neulomaan? Niin minunkin! Tässä LEVI-pipon ohje:

 
Kuva: LEVI-pipo.

Langat: 100 g Gepard Garn PuF -lankaa (70% luomupuuvilla, 25% baby alpakka, 5% merinovilla, 90 m / 50 g) ja 25 g Gepard Kid Seta (70% Super Kid Mohair, 30% Schappe-silkki, 210 m / 25 g).
Puikot: Pyöröpuikko 6,5 mm / 40 cm ja sukkapuikot 6,5 mm tai käsialan mukaan. Tarvitset myös silmukkamerkin aloituskohdan merkitsemiseen.
Tiheys: 19 s = 10 cm joustinneuletta. Huom! Pipo neulotaan kaksinkertaisella langalla, yksi säie PuF-lankaa ja yksi säie Kid Seta -lankaa.

Tarkista tiheys. Luo kaksinkertaisella langalla (yksi säie PuF-lankaa ja yksi säie Kid Seta -lankaa) pyöröpuikoille 72 silmukkaa. Merkitse kerroksen aloituskohta silmukkamerkillä ja yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo joustinneuletta 1 o, 1 n noin 14 cm ja käännä työ ympäri (nurja puoli ylöspäin) ja neulo kunnes koko työn mitta on noin 31 cm. Käännös tehdään siksi, että pipon reunasta saadaan siistimpi puoli ylöspäin, voit myös neuloa samaan suuntaan 31 cm. Pipo neulotaan tarkoituksella 3 cm pidemmäksi kuin haluttu pituus, koska PuF-lanka kutistuu 10 % pesussa.

Vaihda työ sukkapuikoille ja neulo kavennukset:

1 krs. *neulo 1o 1n, ssk, neulo 11s, 2 o yht. 1n* toista vielä kolme kertaa.
2 krs. *neulo 1o 1n, ssk, neulo 9s, 2 o yht. 1n* toista vielä kolme kertaa.
3 krs. 1o 1n koko kerros
4 krs. *neulo 1o 1n, ssk, neulo 7s, 2 o yht. 1n* toista vielä kolme kertaa.
5 krs. *neulo 1o 1n, ssk, neulo 5s, 2 o yht. 1n* toista vielä kolme kertaa.
6 krs. 1o 1n koko kerros
7 krs. *neulo 1o 1n, ssk, neulo 3s, 2 o yht. 1n* toista vielä kolme kertaa.
8 krs. *neulo 1o 1n, ssk, neulo 1s, 2 o yht. 1n* toista vielä kolme kertaa.
9 krs. 1o 1n koko kerros
10 krs. ssk koko kerros

Katkaise langat ja vedä langanpäät silmukoiden läpi. Päättele.

Lyhenteet:
s – silmukka
o – oikein
n – nurin
2 o yht – neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen
ssk – nosta silmukka vasemmalta puikolta oikealle puikolle niin kuin neuloisit sen oikein, nosta samoin seuraava silmukka, siirrä nämä kaksi silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne yhteen takareunoista.

Ohjeen kaupallinen käyttö kielletty. Snurre Oy © copyright 2023
Voit jakaa kuvan valmiista tuotteesta instagramissa #snurrelankakauppa

Muita uusia pipo-ohjeita

Snurre on julkaissut myös monta muuta uutta ja ihanaa pipo-ohjetta! 


Kuva: YLLÄS-pipo.

YLLÄS-pipo neulotaan kolmella langalla yhdessä: yksi säie Gepardin Puno-lankaa (50 g = 110 m), yksi säie Sandnesgarnin Double Sunday -lankaa (50 g = 108 m) ja yksi säie lace-vahvuista Silk Mohairia. Puikkosuosituksena on 8 mm sukkapuikot tai 40 cm pyöröpuikko.

Puno-lanka on kevyttä alpakkasekoitetta (68 % alpakkaa, 10 % merinovillaa ja 22 % polyamidia). Alpakka- ja merinovilla puhalletaan polyamidiputkeen, mikä luo lämpimän, pehmeän ja ilmavan rakenteen. Douple Sunday -lanka tuo pipoon jämäkkyyttä siinä missä Silk Mohair pehmentää lopputulosta. Näistä langoista syntyy kaunis ja monikäyttöinen pipo.


Kuva: KOLI-pipo kerran tai kaksi kertaa käännettävällä resorilla.

KOLI-pipo neulotaan myös Gepardin Puno-langalla (50 g = 110 m), mutta yhdessä Rico Design Fashion Light Luxury Hand-Dyed -langan (50 g = 125 m) kanssa. Pipo neulotaan kaksinkertaisella langalla ja 7 mm sukkapuikoilla tai 40 cm pyöröpuikolla.

Ihastuin KOLI-pipon rentoon malliin ja siihen, että pipoa voi käyttää monella eri tavalla. Voit neuloa piposta pidemmän tai lyhyemmän riippuen siitä, haluatko kääntää resorin kerran vai kaksi. 


Kuva: SAPPEE-pipo kerran käännettävällä resorilla.

Myös SAPPEE-pipo neulotaan Gepardin Puno-langalla (50 g = 110 m) yhdessä Rico Design Fashion Light Luxury Hand-Dyed -langan (50 g = 125 m) kanssa. Light Luxury-lanka (74 % alpakkaa, 22 % villaa ja 4 % nylonia) tuo vivahteikasta värivaihtelua pipoon, toimien vastaiskuna talven pimeyttä vastaan.

SAPPEE-pipon neulomista varten tarvitset yhden kerän molempia lankoja, sillä pipo neulotaan kaksinkertaisella langalla. Puikkosuosituksena on 7 mm sukkapuikot tai pyöröpuikko (40 cm).


Kuva: HIMOS-pipo.

HIMOS-pipo on monikäyttöinen ja eri tilanteisiin muovautuva peruspipo, joka takaa pienen palan luksusta jokaiseen päivään. Pipo neulotaan Cardiff Cashmere Classic -langasta (25 g = 112 m) sekä lace-vahvuisesta Silk Mohairista. 

Yhden pipon neulomiseen tarvitset kaksi kerää Cardiff Cashmere Classic -lankaa ja yhden kerän Silk Mohairia. Pipo neulotaan kaksinkertaisella langalla: yksi säie kashmiria ja yksi säie Silk Mohairia. Suositeltu puikkokoko on 4,5 mm. Voit neuloa pipon sukkapuikoilla tai 40 cm pyöröpuikolla.


Kuva: PYHÄ-pipo.

PYHÄ-pipo neulotaan kolmella langalla yhdessä: yksi säie Gepardin Wild & Soft -lankaa (60 % merinovilla ja 40 % tussahsilkki) ja kaksi säiettä lace-vahvuista Silk Mohairia. Wild & Soft -langan (50 g = 240 m) pinnassa on silkkinen kiilto sen lisäksi, että se on joustavaa, kevyttä ja pehmeää. Tästä huolimatta neuleen muoto säilyy pesussa. 

Suositeltu puikkokoko on 4,5 mm (sukkapuikot tai 40 cm pyöröpuikko). Yhtä pipoa varten tarvitset yhden kerän Gepardin Wild & Soft -lankaa sekä kaksi kerää Gepard Kid Seta -lankaa.


Kuva: TALMA-pipo.

TALMA-pipo neulotaan kevyestä, pehmeästä ja lämpimästä CaMaRose Snefnug (55 % alpakkaa, 35 % puuvilla ja 10 % merinovillaa) -langasta (50 g = 110 m). Snefnug-lanka on valmistettu korkealuokkaisista luonnonkuiduista. Yhden pipon neulomiseen tarvitset kaksi kerää lankaa. Suositeltu puikkokoko on 4,5 mm. Voit neuloa pipon sukkapuikoilla tai 40 cm pyöröpuikolla.


Kuva: TAHKO-pipo.

TAHKO-pipo neulotaan Sandnesgarnin Douple Sunday -langalla (50 g = 108 m) sekä lace-vahvuisella Silk Mohairilla. Tarvitset neulomiseen yhden säikeen kumpaakin lankaa. Suositeltu puikkokoko on 4,5 mm. Voit neuloa pipon sukkapuikoilla tai 40 cm pyöröpuikolla.


Kuva: RUKA-pipo.

RUKA-pipo neulotaan kaksinkertaisella Sandnesgarnin Tweed Recycled -langalla (50 g = 175 m). Lanka on 100 % kierrätettyä villaa (80 %) ja kashmiria (20 %). Kierrätysmateriaali on kerätty langanvalmistuksen jätteistä sekä kierrätetyistä vaatteista ja hajotettu uudelleen kuiduiksi. 

Yhden pipon neulomiseen tarvitset kaksi kerää Tweed Recycled -lankaa. Puikkosuosituksena on 5 mm sukkapuikot tai 40 cm pyöröpuikko. 


Kuva: LUOSTO-pipo.

LUOSTO-pipon neulomista varten tarvitset kaksi kerää Wool And The Gang Lil' Crazy Sexy Wool -lankaa (100 g = 80 m). Villa on muhkeaa, pehmeää, joustavaa ja hengittävää perulaisvillaa (100 %), josta neuloo pipon käden käänteessä. Puikkosuosituksena on 8 mm sukkapuikot tai 40 cm pyöröpuikko. Kavennukset on helpompi tehdä sukkapuikoilla.

 
Kuva: Nahkaiset Handmade -merkit ovat kaunis yksityiskohta pipoon.

Käsintehty tuote on aina kaunis, ainutlaatuinen ja yksilöllinen. Halutessasi voit lisätä pipon tai neuleen reunaan ihanan Handmade-nahkamerkin kertomaan siitä, että se on tehty käsin. Snurresta löytyy kaunis valikoima erilaisia merkkejä, käyhän kurkkaamassa!Kuva: Herkullisia sävyjä sekä pehmeitä ja lämpimiä lankoja.

Pipokausi on juuri alkanut, joten nappaa blogista suosikkisi ja ei muuta kuin neulomaan! Muista pyytää neulontaohje kassalta lankojen oston yhteydessä.

Voit tutustua pipoissa käytettyihin lankoihin Snurren verkkosivuilla sekä käydä ihastelemassa pipomalleja myymälässä.


Pipoisaa syksyä toivottaen
Suvi Ala-Venna
Kudelmiani