Kesän lämpö, autuus ja ihanuus tarjoavat hyvän ajan tutustua Snurren lankauutuuksiin ja suunnitella syksyn projekteja. Ja koska “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, nappaa lankavinkit talteen tästä blogista.

Heille, joiden sormet syyhyävät uusien lankojen kimppuun, uutuudet lyhyesti:
  • Knitting For Olive: Soft Silk Mohair ja Pure Silk
  • Lang: Alpaca Soxx 4ply ja Suri Alpaca
  • Lana Grossa: Setasuri, Ecopuno ja Meilenweit
  • Järbo: Merino Bomull, Mellanraggi, Svensk Ull 2 TR ja Select NO 1 - Mohair Tweed
  • Isager: Boucle
  • Katia: Silky Lace ja Alpaca Lace
  • Linkulla Spinner: Alpakkalanka
  • BC Garn: Soft Silk

Heille, jotka haluavat lisätietoja uusien lankojen ominaisuuksista, koostumuksesta ja juoksevuudesta, uutuudet avattuna:

Knitting For Olive

Knitting For Oliven langat ovat monen neulojan luottolankoja, eikä ihme, koska kauniin väripaletin lisäksi tuotantoprosessi on läpinäkyvä ja huomioi eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin, eettisyyden ja sosiaalisen vastuun. Mohairin alkuperä on aina jäljitettävissä, eikä silkin tuotanto vahingoita perhosia. Tuotantoprosessi on sertifioitua (mm. RMS ja STANDARD 100 OEKO-TEX®).

 

Soft Silk Mohair (25 g = 225 m) on sekoitus suloista Kid Mohairia (70 %) ja ylellistä Mulberry-silkkiä (30 %). Yhdellä säikeellä neulot kevyttä ja ilmavaa neulosta, kahdella kuohkeaa neulosta. Soft Silk Mohair toimii hyvin myös toisen langan kaverina. Puikkosuositus on 2,5–4 mm.

Pure Silk (50 g = 250 m) on eettisesti tuotettua Bourette-silkkiä (100 %), eli silkin käsittelyn aikana syntyneestä silkkijätteestä valmistettua lankaa. Lyhyen kuidun vuoksi koostumus on rustiikkisempi ja himmeäkiiltoisempi, mutta soveltuu ominaisuuksiensa vuoksi mm. kesäasuihin. Silkki säätelee lämpöä ja imee jopa 30 % painostaan kosteutta. Petiteknit käyttää Pure Silkkiä monissa topeissa. Samoin Sari Nordlundilta löydät monta hienoa ohjetta tälle langalle. Puikkosuositus on 3 mm. 

Lang

 

Alpaca Soxx 4ply (100 g = 390 m) on taivaallinen valinta villasukkien ystäville. Easywash-käsittelyn ansiosta tämä alpakasta (70 %) ja polyamidista (30 %) valmistettu lanka on ympäristöystävällistä. Värikartta muistuttaa neulojaa maanläheisyydestä ja luonnon kauneudesta. Yksi kerä riittää sukkapariin, jonka voi pestä käsin tai kevyellä villankäsittelyohjelmalla. Puikkosuositus on 2,5–3,5 mm.

Suri Alpaca (25 g = 100 m) on erityisen pehmeä alpakkalanka. Suri-alpakan kuitu (100 %) takaa hohtavan, lämpimän ja ihoa hellivän lopputuloksen. Tätä lankaa on mukava neuloa! Värimaailma ulottuu klassisista sävyistä kirkkaisiin väreihin. Puikkosuositus on 4,5–5 mm. 

Lana Grossa 

  

Setasuri (25 g = 212 m) sopii erinomaisesti kevyisiin ja pehmeisiin neuleisiin. Suri-alpakka (69 %) takaa ilmavuuden lämmöstä tinkimättä, ja silkki (31 %) luo kiiltoa ja pehmeyttä ihoa vasten. Tarjolla on paljon värejä, klassisia ja kirkkaita sävyjä. Tämä lanka on myös mukava neulottava. Puikkosuositus on 3,5–4 mm.

Ecopuno (50 g = 215 m) yhdistää laadun ja luonnonmukaisuuden pehmeässä muodossa. Langan rakenne muodostuu puuvillaputkeen (72 %) puhalletusta merinovillasta (17 %) ja alpakasta (11 %). Tekstuuri on hienon pörröinen, mikä tekee langasta ihastuttavan. Voit käyttää tätä lankaa mm. PetiteKnitin Anker’s Cardigan My Size -neuleessa. Puikkosuositus on 4–4,5 mm.

Meilenweit (50 g = 210 m) on Italiassa valmistettu ja OEKO-Tex-standardin mukainen korkealaatuinen sukkalanka. Lanka kestää kulutusta polyamidin (20 %) ansiosta, ja tuntuu hyvältä paljaalla jalalla kashmirin (5 %) ansiosta. Villa (75 %) on superwash-käsitelty ja voidaan konepestä 40 asteessa. Kahdesta kerästä neulot pestävät, kestävät ja mukavat villasukat arkeen ja juhlaan. Puikkosuositus on 2,5–3 mm. 

Järbo

Järbon sivuilta ja Ravelrystä löydät ilmaisia neulontaohjeita Järbon langoille.
  
Merino Bomull (50 g = 121 m) on järisyttävän ihana uutuus! 20 ilahduttavan värisävyn ansiosta lanka on täydellinen valinta ympärivuotisiin kirjoneuleisiin tai intarsia-neuleisiin: merinovilla (50 %) lämmittää ja puuvilla (50 %) viilentää. Tämä OEKO-Tex-standardin mukainen lanka on mukava neuloa ja lopputulos on tasainen. Puikkosuositus on 4 mm.

Mellanraggi (100 g = 260 m) on sukkalankojen vakiovalinta! Villan (75 %) superwash-käsittely ja polyamidi (25 %) vahvike tekevät langasta kulutusta kestävän ja 30 asteessa konepestävän. Yksi kerä riittää yhteen sukkapariin. Puikkosuositus on 3–3,5 mm.
 
Svensk Ull 2 TR (100 g = 300 m) on kaksisäikeinen villalanka (100 %), joka paranee vanhetessaan! Villa on peräisin Ruotsista ja kehrätään Latviassa. Myös tästä langasta neulotut asut ja asusteet voidaan pestä käsin tai viileällä villanpesuohjelmalla. Puikkosuositus on 3,5 mm.

 
Select NO 1 - Mohair Tweed (50 g = 110 m) on klassikko! Merinovillasta (70 %) ja mohairista (30 %) kehrätyn tweed-langan ensituntuma voi olla hieman rustiikkinen, mutta se pehmenee käytössä lämmöstä tinkimättä. Väripaletti on kaunis ja tarkoin valittu, joten sävyjä voi yhdistellä loputtomiin. Puikkosuositus on 4 mm.

Isager

Boucle (50 g = 175 m) on suloinen, pörröinen ja pehmeä perulainen lenkkialpakkalanka (100 %), joka sopii yksin tai yhdessä toisen langan kanssa neulottavaksi tai miksei virkattavaksikin. Puikkosuositus on 3–4 mm. 

Katia

 

Silky Lace (50 g = 260 m) on heleä ja herkkä lanka! Merinovillan (80 %), silkin (20 %) ja pehmeiden värisävyjensä ansiosta langasta neuloo suloisia neuleita ja asusteita. Tämä ihanuus sopii myös arkikäyttöön, koska se on pestävissä hellävaraisella villanpesuohjelmalla. Puikkosuositus on 3–3,5 mm.

Alpaca Lace (50 g = 300 m) -langalla neulot katseita kääntävän neuleen! Viskoosin (70 %) ansiosta neulepinta on satiinimainen ja hienosti hohtava, ja alpakka (30 %) takaa pehmeyden ja lämpimyyden. Väripaletti koostuu herkistä ja lähellä toisiaan olevista sävyistä. Puikkosuositus on 3,5–4 mm. 

Linkulla Spinneri

Alpakkalanka (100 g = 260–280 m) on suomalaisesta alpakanvillasta (100 %) rakkaudella kehrätty lanka Inkoosta. Hieno alpakankuitu tekee langasta laadukkaan ja pehmeän. Työ tehdään enimmäkseen käsin, minkä ansiosta langat ovat persoonallisia ja ainutlaatuisia. Lankoja ei värjätä, joten tilaa riittävästi lankaa samasta erästä työtäsi varten, esimerkiksi Käpyhuivia varten. Puikkosuositus on 3–4 mm.

BC Garn

 

Soft Silk (100 g = 350 m) on raaka- eli bourette-silkistä (100 %) valmistettu pehmeä mutta rustiikkinen lanka. Voit käyttää lankaa esimerkiksi PetiteKnitin teepaita- ja toppiohjeisiin, jotka sopivat 4 mm puikoille. Värivalikoima on ihastuttava, sisältäen kirkkaita ja pehmeitä sävyjä. Lanka värjätään ympäristöystävällisillä, AZO-vapailla ja OEKO-Tex-sertifioiduilla väreillä, minkä vuoksi lanka tulee huuhdella kylmällä vedellä ennen käyttöä ylimääräisen väriaineen poistamiseksi. Lopuksi huuhtele valmis työ vedellä, jossa on tilkka etikkaa. Puikkosuositus on 3–4 mm.

Kipin kapin ostoksille rantapäivien lomassa!

Lempeitä neulonta- ja lukuhetkiä toivotellen,

Suvi
@kudelmiani